naar hoofdpagina


Voor achtergrondartikel, klik op kop.

4.9.07

Penning tegen reanimeren haalt niets uit

"In het protocol van de ambulancebroeders staat dat zij de penning moeten negeren en dat iedereen geholpen dient te worden."
Tja, daar zit wel wat in. Als ambulancebroeder kun je je niet gaan verdiepen in de doodswens van de patiënt.
"Ook zijn er mensen die willen sterven, maar dat niet zelf actief willen veroorzaken."
Dus een ander ermee belasten?

1 opmerking:

Anoniem zei

De oorspronkelijke tekst bevat een paar duidelijk onjuistheden: citaat: Als ambulancebroeder kun je je niet gaan verdiepen in de doodswens van de patient" Dit is niet aan de orde! het gaat niet om een doodswens maar om een behandelverbod op basis van de grondwet! citaat: "ook zijn er mensen die willen sterven maar dat niet zelf actief willen veroorzaken en dus een ander ermee belasten!" ewveneens volkiomen onjuist! ieder mens heeft het recht om te kiezen voor een behandeling of niet. als je ervoor kiest niet behandeld te willen worden dan belast je daarmee niemand anders en dan heb je zelf een goed gedocumenteerde beslissing genomen en bent daar zelf verantwoordelijk voor. Dan zijn er broeders die graag (in bepaalde gevallen) op basis van een niet reanimerenpenning geen reanimatie toepassen omdat ze uit hun ervaring weten dat ze alleen maar bezig zijn met het verlengen van het lijden!

Tenslotte: een niet reanimerenpenning moet je bestellen en betalen bij de NVVE je moet een foto en een formulier met je handetekening meezenden vervolgens moet je die penning omdoen en dragen. Wie kan mij uitleggen dat iemand die zo'n penning omheeft daar niet zelf voor gekozen heeft.
Dan het argument dat het tevele tijd kost om te kiijken of er een penning aanwezig is. een niet reanimerenpenning hangt aan een ketting om de hals van de drager binnen 1 enkele seconde kun je voelen of iemand een ketting draagt en zo ja kijken of daar een niet reanimerenpenning aan hangt dit argument is dus ook kul!

Blogarchief