naar hoofdpagina


Voor achtergrondartikel, klik op kop.

10.10.07

Medicijnen op apothekersadvies

De Verenigde Staten is van plan een nieuwe categorie toe te voegen aan geneesmiddelen. Naast het middel op doktersrecept en het middel zonder doktersrecept, komt nu het middel op apothekersadvies. De apotheker, zo wordt gesteld, heeft voldoende kennis in huis om bij bepaalde aandoeningen een middel aan te bevelen en de patiënt te onderrichten in het correct en veilig gebruik ervan. Met deze uitbreiding van de geneesmiddelencategorieën hoopt de VS onverzekerden betere toegang te geven tot gezondheidszorg.

Ook in NL zou een dergelijke maatregel gunstig kunnen zijn. Dan hoeft niet meer voor ieder kwaaltje naar de dokter gegaan te worden, een ontlasting voor vooral de huisartsen die klagen teveel werk te hebben en te weinig betaald te worden. Overigens zullen waarschijnlijk juist de huisartsen zich verzetten. Ze verliezen er immers een stukje macht mee.

7.10.07

Moeilijk kunnen wisselen van huisarts

Argus van René Leisink

Niet terug naar Harreveld

"Het conflict houdt verband met de problematiek van de jongen." ... De dooddoener waarmee iedere "hulpverlener" verantwoordelijkheid van zichzelf afrolt.

Crimineel gedrag bij jeugdigen verminderen?

Wát ze dan ook doen, de jeugdinrichtingen zullen het nooit goed doen. Dit komt omdat ze stoelen op een foute stelling: dat er "hulpverleners" zijn die oplossingen hebben.

Borstvoeding beschermt moeders

Vanwege hormonen, denken de wetenschappers (zo genaamd alhoewel ze het in feite niet weten). Maar over de hormonen die het lijf bereiken via de bio-industrie wordt nooit gespeculeerd.

Blogarchief