naar hoofdpagina


Voor achtergrondartikel, klik op kop.

31.12.07

"Nederland bijna politiestaat"

…en dan hebben ze het gebeuren in de gezondheidszorg nog niet eens meegerekend…

30.12.07

'Ik ben gek, dat zie je toch'

Gek.

Arbeidsongeschikt.

Contact met zijn kinderen door de rechter verboden.

Dat zijn bepaald niet de kwaliteiten van experts die normaliter door journalisten worden geïnterviewd over actuele zaken. Zaken zoals wetgeving die iedere burger nog méér bloot stelt aan het gevaar de rest van zijn leven opgesloten en platgespoten te worden.

Toch is dit de persoon die de journaliste van Dagblad De Pers naar voren schuift. Zijn mening moet ons overtuigen. Daaruit blijkt dat “Schizofrene patiënten zijn zelf vóór gedwongen opname” want die zijn één homogeen blok met één mening.

Opvallend aan dit “achtergrond”artikel zijn de nul inhoudelijke argumenten en kritische vragen. Was er geen andere manier geweest om deze man te helpen omgaan met zijn verdriet over het verlies van contact met zijn kinderen? Een manier waarvan hij niet van zou zijn gaan hallucineren, en voor de rest van zijn leven arbeidsongeschikt raken? Welk bewijs is er voor het bestaan van de vermeende ziekte die hij zou hebben? Welke rol speelt Stockholmsyndroom bij zijn opvattingen? En wie financiert de patiëntenorganisatie waarvan hij penningmeester is?

De indruk wordt gewekt dat journaliste Ana Karadarevic een leuk k€rstpakk€t heeft ontvangen van een farmaceut.

Merkwaardig dat in de Interneteditie het een en ander aan de tekst gewijzigd is, o.a. de titel van het artikel.

Blogarchief