naar hoofdpagina


Voor achtergrondartikel, klik op kop.

7.3.08

Argos: Wonderpil, neppil, zelfmoordpil

"Antidepressiva werken nauwelijks beter dan een neppil. Dat blijkt uit twee wetenschappelijke studies die vorige week de voorpagina’s haalden. Al eerder was bekend dat antidepressiva bij sommige mensen levensgevaarlijke bijwerkingen kunnen hebben. Toch slikken 1 miljoen Nederlanders deze middelen, waaronder 8.500 jongeren en kinderen. Waarom schrijven psychiaters op grote schaal pillen voor die amper werken en wat zijn de risico’s daarvan?"

Vraag:
Waarom komt er aandacht voor het gebrek aan effectiviteit en de schadelijkheid van “antidepressiva” maar niet voor “antipsychotica” terwijl die langer bestaan, minder effectief zijn, en meer schadelijk?
Antwoord:
Omdat “antidepressiva” gebruikt worden door mensen die klagen over zichzelf, terwijl “antipsychotica” gebruikt worden, meestal onder dwang, door mensen over wie anderen klagen.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Veel vervelender zijn de bijwerkingen van antipsychotica(die ik zelf moet slikken).
Ik wordt er zo moe van dat ik bijna niets meer kan doen.

Ook ben ik er totaal impotent van geworden (hij doet het niet meer en ik heb ook de intresse verloren)

MEn vergeet vooral niet de tardieve diskenie (bewegingsziekte) de grote gewichtstoename (Vaak ± 30 kg!) de sterk verhoogde kans op diabetes, de kans op hartritmstoornissen en hartfalen, soms fataal! en allergische reacties die vaak fataal kunnen zijn.

Als ik mag kiezen uit een psychose of hartfalen, lijkt het vanzelfsprekend dat ik voor de psychose kies, ik wil nog niet dood.

Ik werd tijdens mijn opname gedwongen om het antipsychoticum seroquel te slikken, onder bedreging van beperking van mijn bewegingsvrijheid(separeer), die toch al niet groot is op een gesloten afdeling.
Als ik een lichamelijke ziekte had en ik zou voor het staken van de behandeling kiezen zou dat wel kunnen.
Het is nu zo ver dat ik zonder seroquel totaal niet kan slapen en na 1 1/2 dag ood ziek wordt. Ik ben er dus aan verslaafd. Of dat soms de bedoeling was!?

Blogredactie zei

Geachte Anoniem,

Als activisten staan wij voor een dilemma. Wij willen wijzen op de mistanden, de leugens en het onrecht in de gezondheidsindustrie, maar hoe komt dat over op de slachtoffers? Wat voor boodschap geven wij hen mee? Van de waarheid worden zij en wij bepaald niet vrolijker.

Helaas kunnen wij niet selectief mensen die nog geen slachtoffer zijn waarschuwen zonder de mensen die al slachtoffer zijn pijnlijk nog eens met wat hun aangedaan wordt te confronteren.

Wij danken u voor uw bijdrage, hetgeen ons verhaal bevestigt. Helaas kunnen wij niet anders dan erkennen dat u inderdaad dit onrecht en deze schade wordt aangedaan. Het zal u niet troosten dat u niet de enige bent. Zo gebeurt het bij iedere (dwang-)behandeling.

Heel misschien – we willen zeker geen valse hoop wekken – kunnen wij u bijstaan met suggesties in de juridische sfeer hoe u zich kunt bevrijden. Kijk ook op onze website. Indien u geïnteresseerd bent in contact, stuur a.u.b. een mailtje, eventueel met een telefoonnummer waarop u in privacy te spreken bent, naar info*metzelf.nl . In plaats van het sterretje typt u @. Dit is bedoeld om het geautomatiseerd oogsten van ons e-mailadres te voorkomen.

Vriendelijke groet,

Blogarchief