naar hoofdpagina


Voor achtergrondartikel, klik op kop.

27.10.08

"‘Met behulp van zogenoemde Spect-scans hebben we bij 26 mensen met een zware depressie het aantal geblokkeerde receptoren gemeten."

Sinds wanneer is het mogelijk met welke scan dan ook geblokkeerde receptoren te meten? Wat is überhaupt een ‘zware depressie’ en hoe wordt dat beoordeeld?

Psychiaters schrijven narcotica (‘antidepressiva’ zijn synthetische stimulanten) voor niet omdat die effectief of veilig zijn, maar omdat dat is waar ze voor getraind worden tijdens hun hoofdzakelijk door farmaceuten gefinancierde studie.

Dit onderzoek lijkt psychiaters tot orde te roepen, maar als het puntje bij het paaltje komt, versluiert het dat onderzoek van menselijke gevoelens niet mogelijk is, en derhalve ook niet de ‘behandeling’ daarvan.

1 opmerking:

Anoniem zei

Grappig,
De sprookjes die men bovendien nog zelf gaat geloven.

Een dosering verhogen zou niet meer receptoren blokkeren, maar wel zorgen voor een sterke stijging van de nevenwerkingen.

Gaan die nevenwerkingen dan niet via de receptoren?

Of zijn die sprookjesreceptoren voor SSRI's dan anders dan de receptoren van de neuronen van het zenuwstelsel?

Of zou het zo zijn dat men helemaal geen sprookjesreceptoren, of de defecten eraan kan meten, waardoor het nog steeds niet mogelijk blijft om een depressie of een gedragsstoornissen, à la ADHD, met een labotest te parametriseren?

Als de Stratterageheimen straks boven water zullen komen, zal blijken dat men depressies behandelt, door de patiënten te drogeren met de amfetaminewerking van de phenylpropylamines, die de SSRI's zijn.

Renners hebben geen slimme studies nodig om alvast al door te hebben, dat men met Prozac en Strattera, net zo goed een amfetamineeffect bereikt.

Precies omwille van de serotoninesprookjes leven artsen in de waan van veilige antidepressiva, terwijl de internationale literatuur het werkingsmechanisme als onbekend heeft uitgeroepen, omdat men wou verbergen dat ze werkzaam zijn als amfetaminedoping.

Omwille van die serotoninesprookjes, en omdat alleen maar dokters (als believers in die sprookjes) in WADA verantwoordelijkheid hebben, vallen de SSRI's daarom niet onder de verboden doping.

Blogarchief