naar hoofdpagina


Voor achtergrondartikel, klik op kop.

9.2.08

Sponsor Bingo Loterij meer dan 40 miljoen uitgereikt aan o.a. Hersenstichting, Nierstichting, Kankerbestrijding, Astma Fonds en Diabetes Fonds.

Des te meer reden om niet mee te doen. Deze fondsen worden al zwaar gesubsidieerd door farmaceuten. Het stimuleren van middelengebruik is geen goed doel.

31-jarige H. uit Enschede pakte een van de verpleegkundigen de naald af en stak ermee toe.

Wanneer H. gestoken wordt, is het "behandeling", wanneer hij steekt, is het "ernstige mishandeling". Het verschil zit in de maatschappelijke status.

En ja, de bedoeling was hem vergiftigen. Het neurolepticum in de spuit is verwant aan kakkerlakkengif. Vandaar dat er altijd "bijverschijnselen" (vergiftigingsverschijnselen) zijn.

'Privacy ver te zoeken bij huisarts'

Helft meer psychiatrische patiƫnten

Hoe meer macht en geld de psychiatrie wordt toegespeeld, hoe meer mensen verward raken.

'Zorgmijders' gedwongen zich te laten observeren in een psychiatrische instelling

En? Is het ooit voorgekomen dat de instelling opbiechtte dat betrokkene ten onrechte van zijn vrijheid beroofd is?

6.2.08

Joran

De psychobabbelaars leuteren er weer op los. Ze hebben hem slechts in een heimelijk gemaakte film gezien, stoned als een garnaal. Toch durven ze in het openbaar/de media hun hooggeleerde (nep)diagnosen te spuiten.

4.2.08

Van miljonair tot krantenjongen

Interessant of auteur Tom Bergmeijer ook voorbeelden heeft van mensen die dakloos zijn geworden vanwege psychiatrische (dwang)opname. Dit komt namelijk best veel voor. Het begint soms met een pilletje van de huisarts tegen slapeloosheid of verdriet, en eindigt met een levenlang in de psychiatrie. Of er is een ruzie tussen partners of ouders en kind, die beslecht wordt met een psychiatrische (dwang)opname.

Wie leest dit boek en maakt voor ons een recensie?

Blogarchief