naar hoofdpagina


Voor achtergrondartikel, klik op kop.

12.6.08

Patiënten mogen zelf niet betalen voor de dienst, dat is in strijd met de wet.

Wat een raar verbod.

Troe verklaart hogere sterfte bij de Antilliaanse baby's door hun vaak lagere geboortegewicht en de kortere periode van zwangerschap van de moeders

Geen logische verklaring -- zwangerschapsduur is niet cultureel gebonden.

Zou er niet een verband met (gebrek aan) welvaart zijn?

Na een week vaak al 'verslaafd'

Geldt voor alle psychofarmaca.

11.6.08

De gemeente Amsterdam gaat mantelzorgers een hulpende hand bieden.

Hoe gaan ze dat doen? Een ambtenaar sturen die helpt oppassen en poep ruimen?

Of zijn die 600.000 euro slechts bestemd voor "experts" die dure trainingen verzorgen over zaken waar ze niets van weten en geen ervaring mee hebben aan mensen die al jaren zonder training hun werk prima en gratis doen?

Behandelingen in de GGZ vergoed volgens standaard Diagnose Behandelcombinaties. Dit heeft navrante effecten.

DBC's leiden ook in de somatische gz tot klachten.

De psychiatrie ongebreideld geld te laten inlijven zonder rekenschap en verantwoording is niet de oplossing. Als psychiatrie op effectiviteit en veiligheid werd getoetst, was het allang verdwenen.

Dat juist de SP deze nepenquête op haar website zet is niet verwonderlijk. Er is een lange band tussen het socialisme en de psychiatrie: de maakbare samenleving en de maakbare mens.

10.6.08

Mag Bram Bakker mensen helpen dood gaan?

Nee, stelt hij terecht, maar vervolgens draagt hij tegenstellende argumenten aan: óf de doodswens is onderdeel van een ziekte óf er bestaat geen wetenschappelijk betrouwbaar meetinstrument om zoiets te beoordelen. Allebei tegelijk kan niet.

Als “het beloop van vrijwel alle psychiatrische stoornissen” zoals Bakker stelt, “grillig en onvoorspelbaar” is, en “wie zich verbeeldt dat hij hierover kan oordelen, doet alsof hij God is” wat is dan de waarde van de psychiatrie?

Negatief, dus, het doet slechts schade.

Blogarchief