naar hoofdpagina


Voor achtergrondartikel, klik op kop.

22.8.08

Onderzoeker Filip Smit stelt in zijn proefschrift dat het mogelijk is het risico op het ontstaan van een depressie met 30 procent te verminderen.

We hebben het dus niet over het voorkomen, maar het verminderen van het risico van het ontstaan, wat dat dan ook mag betekenen.

Welke methode wordt in het proefschrift omschreven? De professional laten doen waar vroeger familie, vrienden en buren voor waren: interesse tonen in de pesoon.

Engeland USB-Stick met gevoelige privé-informatie van 84.000 gedetineerden kwijt.

Enkele weken geleden was het de privé-informatie van alle kinderbijslagontvangers en wat maanden daarvoor van militairen. Het zal ons niet verbazen dat op de volgende USB-stick die verdwijnt of gevonden wordt staat het Brits landelijk elektronisch medisch dossier.

21.8.08

De huidige hondenbezitter heeft steeds vaker geen tijd voor (of zin in) de trainingen en vraagt in toenemende mate om pillen.

Misschien dat mensen (PvdD?) de schade die deze pillen aanrichten aan de centrale zenuwstelsels van honden wél serieus zullen nemen?

Twee op de vijf Nederlanders tussen 15 en 49 jaar die besmet zijn met hiv, weten dat niet.

Hoe denken onderzoekers van Nivel en Soa Aids Nederland dit dan wél te weten?
Onderzoekers van Nivel en Soa Aids Nederland adviseren huisartsen risicogroepen te wijzen op een hiv-test.
Hoe meer testen, hoe meer (valse) positieven, hoe meer pillen worden verkocht.

Chronisch gebruik van verslavende kalmerings- en slaapmiddelen (benzodiazepines) kan voorkomen worden door een elektronische vragenlijst.

Het kan voorkomen worden door er niet aan te beginnen. Hetzelfde geldt voor antidepressiva.

19.8.08

De Nza wil dít, de minister wil dát, de staatsecretaris wil zús, de beroepsorganisatie wil zó…

Machtige partijen tennissen met de patiënt.

Waarom niet alle wettelijke beperkingen opheffen en de partijen, inclusief patiënten, het zelf laten uitzoeken? Misschien komen er dan wel huizen voor somatisch herstel volgens het model van Thomashuizen.

Klachten over baarmoederhalskanker-vaccin stromen binnen.

Amerikaanse Voedsel en Geneesmiddelenautoriteit heeft Tetrabenazine goed gekeurd voor de ziekte van Huntington. In Europa wordt het al gebruikt.

Tetrabenazine is niet anders dan een neurolepticum (antipsychoticum) in een ander jasje. Dat een dergelijk agressief en schadelijk gif het leven van wie-dan-ook zou kunnen verbeteren – “dramatisch” nog wel – is volstrekt ongeloofwaardig.

Voor filmpjes van de gevolgen van dergelijke middelen, klik hier en scroll naar beneden tot rode waarschuwing.

Blogarchief