naar hoofdpagina


Voor achtergrondartikel, klik op kop.

17.10.08

Vanaf 1 januari 2009 komt de vergoeding van slaap- en kalmeringsmiddelen (benzodiazepinen) vanuit de basisverzekering te vervallen.

De vergoeding blijft alleen gehandhaafd voor personen die benzodiazepinen gebruiken omdat er geen goed alternatief bestaat. Het gaat daarbij om de volgende toepassingen:
  • onderhoudsbehandeling bij epilepsie of behandeling bij epileptisch insult
Het zou kunnen blijken dat er vanaf 1 januari plotseling meer epileptici zijn...
  • behandeling van angststoornissen waarbij medicamenteuze therapie met ten minste twee antidepressiva conform geldende richtlijnen heeft gefaald
Gelukkig voor de pilfabrikanten kunnen ze het verlies aan omzet van goedkope benzo's makkelijkk opvangen met hun dure antidepressiva...
  • behandeling bij multipele psychiatrische problematiek waarbij de behandeling met hoge doses benzodiazepinen noodzakelijk is
Chemische onderdrukking/psychische castratie.
  • palliatieve sedatie bij terminale zorg
Moord, dus.

Wij raden onze lezers die willen stoppen met benzo's aan zich goed te laten informeren over de gevaren van benzo-onttrekking en hoe die het hoofd te bieden. In de engelse taal heeft de Britse prof. Heather Ashton handige informatie op haar website.

O, en meneer de minister, wat heeft het voor zin om de relatief goedkope (omdat het octrooi verlopen is) benzo's uit de basisverzekering te halen, terwijl de dure, minstens zo schadelijke antidepressiva erin blijven?

16.10.08

Genen in het nieuws

Wetenschappers” en medici kúnnen maar niet genoeg krijgen van de visie dat alle tegenslagen in het leven genetisch bepaald zijn.

Dit zijn de opvattingen die hebben geleid tot de eerste holocaust: het systematisch uitroeien van mensen waar op neergekeken wordt, en niet alleen bij onze oosterburen, maar ook in landen als de VS en Zweden.

Patiënten met schizofrenie leven tien tot dertig jaar korter door antipsychotica.

Ten minste, als we “leven” definiëren als hartkloppen en ademhalen. De ziel wordt al vanaf de eerste pil/prik langzaam dood gedrukt.

Dit geldt niet alleen voor de grote variatie aan mensen die onder de slordige “diagnose” schizofrenie worden ingedeeld. Het geldt voor iedereen die deze geestdodende, lijfverwoestende middelen toegediend wordt: dementerende ouderen, lastige kinderen, mensen met verstandelijke beperkingen, kortom, iedereen die zorg behoeft.

Dat onderzoekers van dit gegeven zouden zijn “geschrokken” is opmerkelijk. Het is al decennia bekend, en breeduit omschreven in de publicaties van activisten. Misschien zijn ze “geschrokken” dat het hen niet meer lukt dit geheim te bewaren.

Groninger hiv-zaak: Psychiaters vonden geen stoornissen.

Natuurlijk niet. Praktijken die op een seksfeest strafbaar zijn, zoals medemensen tegen hun wil drogeren, zijn in de psychiatrie normaal.

Een vaccin nog nooit met zoveel snelheid door de politiek geaccepteerd.

Blogarchief