naar hoofdpagina


Voor achtergrondartikel, klik op kop.

10.4.09

Artikel in Brits medisch tijdschrift zet vraagtekens bij getuige-deskundigen.

Getuige-deskundigen horen niet thuis in het rechtsysteem. Het zijn nepgetuigen die niet voldoen aan de definitie van getuige en niet te falsificeren zijn.

Prof. Loet Leydesdorff: van ons-kent-ons tot seksisme en kwesties als de bestuurlijke status van de aanvragers, hobby’s van de juryleden.

Maatschappij- en Gedragswetenschappen zijn überhaupt pseudowetenschappen waar geen geld van de belastingbetaler aan weggegooid zou moeten mogen worden.

Meneer is in de war, dus geven we hem een pilletje.

Het is pappen en nathouden. Niemand wordt daar beter van. De insteek van hulpverlening lijkt mij om iemand te helpen en niet om het voor de hulpverleners zelf makkelijk te maken. Zo van: we geven iemand medicatie en je komt af en toe eens op gesprek. Nu is het toevallig mijn buurman die met zijn voeten naar voren uit huis gedragen wordt. Maar er zijn in Nederland nog veel meer Willems die wel hulp krijgen, maar niet de goede. Hun psychische problemen worden niet opgelost, maar ze worden zo geholpen dat ze ermee kunnen leven. Zo werkt het volgens mij niet.’’

Ze slaapt elf tot twaalf uur per dag.

Tip: bouw langzaam de pillen af.

8.4.09

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) gaat meer doen tegen de beïnvloeding van artsen door fabrikanten van geneesmiddelen.

Dat zal niet veel zoden aan de dijk zetten.

De ziekelijke relatie tussen farmaceuten en artsen kan alleen genezen door afschaffen van het doktersrecept.

7.4.09

Volgens dr. Dick Bijl, hoofdredacteur van het Geneesmiddelenbulletin, is dit ’wetenschappelijke fraude’.

Dat wel, maar nieuws is het niet.

Lees hier hoe Seroquel op de markt wordt gebracht, in FL maar evengoed in NL. Hoe meer overbodig het middel, hoe meer agressief het in de pennen van de artsen wordt geramd.

5.4.09

Psycholoog was niet op de hoogte van maagdvlies

Nou en? Een psycholoog gaat over de psyche, niet over de genetalië. Dat hij stelt zijn foute “diagnose” te hebben gesteld vanwege het ontbreken van die informatie illustreert de fraude dat zijn beroep is.

Blogarchief