naar hoofdpagina


Voor achtergrondartikel, klik op kop.

15.4.10

Mevrouw Lucia de Berk en de MAATSCHAPPELIJKE MACHT VAN MEDICI

Mevrouw de Berk is veroordeeld omdat een arts haar verdacht maakte. Ze is vrijgesproken omdat een arts het voor haar opnam. Als die tweede arts dat niet had gedaan was de toekomst van mevrouw De Berk geweest haar leven uitzitten als gedrogeerde TBS-patiënt.

Enkele zachte stemmen fluisteren over de dwalende rechters die gewoon dóór gaan met hun carrières.

Wat iets meer dappere stemmen wijzen op de manier dat justitie omgaat met deskundige getuigen.

Wij gillen: STOP DE MAATSCHAPPELIJKE MACHT VAN MEDICI

12.4.10

Feit is helaas dat er letterlijk tienduizend publicaties over eetstoornissen bestaan, maar dat er nog steeds geen afdoende therapie is gevonden.

Die zal ook nooit gevonden worden want het gaat hier niet om een ziekte doch om een gedrag.

Hoe verschrikkelijk ook voor deze wanhopige ouders, iedere cent die hieraan besteed wordt is weg gegooid of zelfs contraproductief: „Ze heeft in Utrecht ruim acht weken in een speciale kliniek voor eetverslaving gezeten, maar daar kwam ze slechter vandaan dan ze erin kwam.”

Op een dag dat alle kranten melden over de hoge kosten van de gezondheidszorg zou het zinnig zijn een taboe door te breken en toe te geven dat niet ieder probleem kan worden opgelost, en al helemaal niet binnen de gezondheidszorg.

Volgens cijfers van het RIVM lijdt ruim een kwart van de Nederlandse bevolking aan één of meer chronische ziekten.

Dat zouden aandoeningen zijn zoals hart- en vaatziekten, diabetes en longziekten, en die zouden ook nog onze eigen schuld zijn omdat we ongezond leven. Verzwegen wordt de rol van de GGZ -- meer dan de helft van alle gezondheidszorguitgaven -- die van gezonde mensen chronisch zieken maakt.

Zie ook: 80 procent van de klachten bij de huisarts zijn niet medisch van aard

Blogarchief