naar hoofdpagina


Voor achtergrondartikel, klik op kop.

11.9.19

Er is geen specifieke manier waarop de mentale gesteldheid met regelmaat wordt getoetst.

Dat kán niet getoetst worden. Wel getoetst zou kunnen worden of de agent middelen gebruikt, ongeacht illegaal of voorgeschreven door een arts.

10.9.19

De man bevond zich vorige week in verwarde toestand

Illegale middelen of middelen op doktersrecept?

Agenten die naar de reguliere geestelijke gezondheidszorg stappen, voelen zich vaak onbegrepen door hulpverleners.

Niet alleen agenten, iederéén. "Hulpverleners" hebben geen oplossingen. In hun onmacht schrijven ze pillen voor, en die maken altijd alles erger.

,,Hij was een hele rustige, lieve man die altijd lief was voor zijn kinderen”...De Rijksrecherche doet onderzoek naar het drama. Rijksrecherche: welke medicijnen zaten in zijn bloed?Dit kon niet lang goed gaan, zei iedereen.

Men suggereert dat het probleem is de bezuinigingen of de decentralisering, maar dat is het niet. Ook daarvóór voldeed de GGZ nooit aan de verwachtingen. Altijd verdedigde de GGZ zich voor haar falen door te stellen dat er meer geld en macht nodig was. Toch hoe meer geld gaat naar de GGZ, hoe slechter de GGZ presteert. Wat is de échte reden?

De psychiatrie stoelt op drijfzand. Wat dan ook de omstandigheid die iemand in aanraking brengt met de psychiatrie, (dwang)behandelingen richten enkel schade aan.

Deze 12-jarige en duizenden anderen in NL alleen al sinds de eeuwwisseling zijn hun leven kwijt vanwege het bijgeloof van artsen, rechters, politici en het brede publiek in de psychiatrie.

8.9.19

Een medewerkster (51) van verzorgingshuis Nieuw Vredenburgh aan de Postjesweg in Amsterdam-West is zondag neergestoken door een 76-jarige bewoner.

Afschuwelijk voor beiden, hun families, andere medewerkers en bewoners.

En de grote vraag, wat slikte de man?

Blogarchief