naar hoofdpagina


Voor achtergrondartikel, klik op kop.

23.10.19

Binnen de muren van tbs-instellingen is volop agressie

Er wordt altijd alleen gemeld over de agressie die de gevangenen zouden plegen, en nooit over de agressie die tegen hen gepleegd wordt door personeel van de instelling.

Volgens zijn moeder heeft Kyle schizofrenie, ADHD en heeft hij een bipolaire stoornis.

Met andere woorden, hij zat volgepompt met psychofarmaca.

Bram Bakker: Ggz-instellingen verdienen er hun geld mee, ook al genezen ze niet echt. Ze verkopen een product en hebben maar één belang: zoveel mogelijk klanten. Zo is een miljardenbusiness ontstaan, gebaseerd op een non-begrip.

Hij toch ook?

22.10.19

Nederlandse Vereniging van Diëtisten werkt samen met de lobbyclub van de Suikerunie

We weten allemaal al dat snoep, koek, chips en cola ongezond zijn. Wie over- of ondergewicht heeft weet zelf dat dat komt van te veel (vooral lekkers) respectievelijk te weinig eten. Dat heeft oorzaken die een diëtist niet kan oplossen.

Verder weet niemand, ook wetenschappers niet, wat gezond is. Zijn dierlijke producten wel of niet gezond? Welke groenten zijn meer gezond en welke minder? Welke en hoeveel granen zijn gezond? Noten, zaden, peulvruchten, hoe belangrijk zijn die in ons dieet? In welke hoeveelheden? Het is niet weetbaar.

Vroeger konden diëtisten behulpzaam zijn met recepten voor mensen met bijzondere gezondheidsproblemen zoals diabetes type I, PKU, coeliakie of allergieën. Tegenwoordig kunnen we die recepten in ruime maten downloaden van het Internet.

Het beroep van de diëtist is overbodig en draagt bij aan de onnodig hoge kosten van de zorg. Is het gek dat onder die omstandigheden de diëtisten zichzelf opnieuw uitvinden als dragers van sluikreclame voor de voedselindustrie?

Indien uw hieronder de film niet kunt zien, klik dan op de titel van deze blog.

De jongste zoon van het gezin is volgens betrokkenen depressief en zit al jaren thuis.

Met andere woorden, die slikt antidepressiva.

Fors inzetten op preventie kan leiden tot een aanzienlijke afname van het aantal dementerenden en tot wel 2 miljard euro per jaar besparen, schrijven de auteurs.

Dat is onwaarschijnlijk, maar wat wel waarschijnlijk is, dat wie een zak subsidiegeld weet los te peuteren weer een leuke, lucratieve klus heeft.

Addendum: Gelukkig zijn er ook nog journalisten die niet klakkeloos propaganda van de farmaceutische industrie overnemen.

Zie ook dit artikel.

20.10.19

Baby blijkt de chemotherapie - waarmee de kersverse moeder in november klaar zal zijn - goed te hebben doorstaan.

Het is zo'n twintig jaar te vroeg om dat met zekerheid vast te stellen.

Betere meetmethoden om depressie en de verbetering daarvan vast te stellen ... smartphone en andere draagbare sensors???

Over één ding heeft Adam Cohen gelijk: de stortvloed aan schadelijke pillen die de industrie over ons uitkiept is niet alleen aan de farmaceuten te wijten. Het ligt ook aan de consument die onkritisch alles slikt dat hem voorgeschreven wordt.

Blogarchief