naar hoofdpagina


Voor achtergrondartikel, klik op kop.

29.9.07

Is Lucia de Berk slachtoffer van een gerechtelijke dwaling?

De officier van justitie had de beschuldiging tegen haar niet serieus genomen als het van een familielid van een van de patiënten was gekomen. Maar het kwam van een arts.

Gelukkig is ook een arts naar voren gestapt als klokkenluider in haar zaak. Dit illustreert wel de macht van de arts in onze maatschappij. Dergelijke macht is niet te verenigen met democratie een de rechtsstaat.

24.9.07

Aan onze trouwe lezers (en ook onze ontrouwe lezers)

Onze weblog heeft een weekje stil gelegen, niet omdat er geen nieuws was of dat we daar geen mening over hadden, integendeel. Er was zoveel “nieuws” dat onze voltallige redactie ging klagen over overspannen gevoelens. Wij verontschuldigen ons voor onze collectieve baalbui, en pakken hierbij de draad weer op:

Pedofielen hebben hersenafwijking Klingklare onzin. Omdat dergelijk onderzoek niet objectief is heeft het geen enkele waarde.

Gehandicaptenzorg in nood

Urkers eisen schedels terug Helaas heeft ook de Nederlandse (nep-)wetenschap de smet van rassenleer.

Sportschool mogelijk in basispakket Waarom niet dansles?

Aantal oudere kankerpatiënten in 2030 verdubbeld De kankerbeweging heeft blijkbaar met de opbrengst van de collecte een abonnement op de ANP genomen (zie hieronder).

Minister overweegt belasting op ongezond voedsel
“Minister Ab Klink (Volksgezondheid) wil bekijken of het zin heeft ongezond voedsel duurder te maken.”
Natuurlijk heeft dat zin. Het spekt de overheidskas, creëert luxebanen voor (nep)deskundigen en lobbyisten en houdt de burger geïnfantiliseerd.

Unox begint winterseizoen zonder E-nummers Gisteren Knorr, vandaag Unox in de krant.

De lezer dient te weten dat tegen betaling van enkele honderden euro’s per jaar – peanuts voor zo’n bedrijf – persberichten van het bedrijf door het ANP worden verspreid naar alle nieuwsmedia. M.a.w., dit is geen nieuws maar reclame.

'Sonjabakkeren verpest stofwisseling' De Nijmeegse psychologe Tatjana van Strien presenteert geen bewijzen. Die zijn er niet. Het gaat hier niet om feiten maar om moordende concurrentie in de afslankingsindustrie.

Autisme eerder op te sporen met nieuwe test
“Daardoor kan de behandeling van kinderen met die stoornis eerder beginnen.”
Welke behandeling?
“Van alle kinderen van 9 jaar lijdt 1 procent aan autisme. Dat percentage geldt hoogstwaarschijnlijk ook voor de volwassen bevolking.”
Tegenwoordig is er voor iedereen een diagnose, zodat niemand ongedrogeerd door het leven hoeft te gaan.

Antikwakzalvers nomineren GroenLinks voor prijs
"Maar volgens de vereniging, die voor een groot deel uit artsen bestaat, zijn alternatieve geneeswijzen per definitie niet serieus te nemen."
En reguliere geneeskunde per definitie wel, want artsen definiëren hun eigen handelen nooit als kwakzalverij. Tussen definities en feiten een kloof.

‘Mijn hele leven lang in de steigers’ Een gat in de markt…

Een procent van bevolking Curaçao besmet met hiv De Antilliaanse minister van Volksgezondheid Omayra Leeflang tracht de gezondheidseer van zijn volk te verdedigen. Ironisch genoeg bereikt hij daarmee juist het omgekeerde: versterkt het geloof in hiv.

Signalen kinderdoders niet opgepikt Suggestie: Sluit alle ouders vanaf de geboorte van hun kind voor de zekerheid op in psychiatrische inrichtingen. Dan gaat het goed met die kinderen … ?

Instituut wil discussie over rol computers zorg

'Bezuinigingen begeleiding ouderen kosten geld' Op boodschappen doen met ouderen kán bezuinigd worden. Zij hebben immers geen lobbyisten en betalen niet mee aan verkiezingscampagnes.

Vergunning nodig voor antroposofische medicijnen Hoe meer de overheid zich met ons bemoeit hoe mooier (voor hun).

Project opsporen probleemkinderen scholen succes Je zult maar tot probleemkind gebombardeerd worden...

Nederland is kleurloos op zijn bord Iedereen kan tegen betaling van een vast jaarlijks bedrag persberichten op het ANP laten plaatsten. Veel goedkoper dan een reclamecampagne.

Advies over levensstijl bij kinderwens Onnodig, oneffectief, onuitvoerbaar, ontoetsbaar en onbetaalbaar. Liever handen aan het bed.

Senioren beginnen proces om borstkankeronderzoek

Samenhang tussen depressie en diabetes Z.g. “antipsychotica” veroozaken zowel depressie als diabetes.

College dubt nog over laserbehandeling spataderen
Operatie spataderen onnodig pijnlijk

De ene dag is iets "nieuws"; de volgende dag is het omgekeerde "nieuws".

Nieuwe aidsremmer houdt patiënt langer gezond Alsof het mogelijk zou zijn te weten hoe lang iemand gezond zal zijn met of zonder. Wel aantoonbaar is dat het de aandelen van Pfizer gezond houdt.

Tot slot willen we je deze waarschuwing van de New York Times, niet bekend als zweverig, niet onthouden, alhoewel het in het Engels is: Microchip-implantaten niet zonder risico

Blogarchief