naar hoofdpagina


Voor achtergrondartikel, klik op kop.

31.10.20

Hij kampte met psychische problemen.

Psychofarmaca, dus. En het is redelijk te vermoeden dat bij dit andere geval die ook een rol hebben gespeeld. En dan ook nog deze.

28.10.20

Onwaar: Vooral bij lagere doseringen krijgen patiënten ontwenningsverschijnselen die lijken op een terugval van de depressie.

Bij álle doseringen krijgen patiënten ontwenningsverschijnselen, en die lijken zelden op een terugval van de depressie. Sterker, mensen die proberen te stoppen met antideppresiva en nooit een depressie gehad hebben krijgen dezelfde verschijnselen.

27.10.20

Volgens het voorstel [gedwongen anticonceptie] bij ... hiv, een psychiatrische ziekte, een verstandelijke beperking ...

Stel je bent volkomen gezond, zonder jouw wetenschap wordt een hiv-test gedaan bv tijdens een kleine ingreep, en die valt toevallig bij het lab positief uit. Of stel je hebt ruzie met je partner en hij overtuigt de GGZ dat je gek bent...

Zie ook: de vraag is altijd wie die ... zijn, en wie de macht moet hebben over hun edele delen, op grond van welke criteria.

En: ,,Hoe kan de overheid nu inschatten wie wel of niet een kind kan opvoeden? Verstandelijk beperkte ouders kunnen het misschien best, als ze begeleiding krijgen. En hoogopgeleide intelligente ouders kunnen het misschien niet.’’

De Eerste Kamer heeft de coronaspoedwet goedgekeurd

Niemand die vandaag de dag nog in leven is kan zich het tijdperk herinneren vóór de Opiumwet, toen mensen zélf bepaalden welke middelen zij in hun lijf stopten; toen zij die middelen vrijelijk kochten, zonder doktersrecept; toen er nog échte coca(ïne) in de Coca-Cola zat. Anno 2020 kijkt niemand ervan op dat er in Nederland regelmatig mensen worden geliquideerd in het kader van afrekeningen in het drugscircuit, of dat onze gevangenissen uitpuilen met veroordeelden van drugs-gerelateerde delicten.

Over nog een eeuw zal er niemand meer zijn die zich het tijdperk kan herinneren van vóór de Coronawet, toen mensen zélf bepaalden hoe ze met elkaar om gaan, met hoeveel tegelijk en welke afstand ze houden. Anno 2120 kunnen we alleen op doktersrecept naar de kapper of sportschool. Kinderen zullen giechelen bij het zien van geschiedenisfoto's en -films van mensen met blote monden en neuzen. Smetvrees zal uit het handboek van psychiatrische diagnostiek geschrapt zijn. Daarentegen zullen er nieuwe somatische ziektes ontstaan. Zeer zeer langzaam zal het besef doordringen dat ze veroorzaakt worden door chronisch zuurstoftekort en teveel aan koolzuurgas, dus mondkapjes, alhoewel sommige artsen zullen stellen dat het tussen de oren zit. Niemand durft te roepen "weg ermee." Het woord 'glimlach' zal genomineerd worden als vergeetwoord van het jaar. Historici zullen ongeloof opwekken wanneer ze oude nieuwsberichten onthullen over vrouwen die geweigerd werden in het openbaar vervoer vanwege gezichtsbedekking of een uitkering geweigerd werden omdat ze de ambtenaar geen hand wilde geven -- bah, die ambtenaar, wat een viezerik. Op het diepe darkweb zullen clandestien feesten en eetfestijnen aangeboden worden. De gevangenissen zullen uitpuilen met veroordeelde criminele aanbieders van theater, muziek en dans. Anno 2120 kijkt niemand ervan op dat er in Nederland regelmatig operazangers en ballerina's op straat worden geliquideerd in het kader van afrekeningen in het criminele podiumkunstcircuit. Linkse politieke partijen zullen pleiten voor coulance voor de toeschouwers. Zij zijn immers slachtoffers die behandeling behoeven. Rechtse politieke partijen zullen erop wijzen dat het juist de toeschouwers zijn die deze illegale praktijken in stand houden, en ook voor de toeschouwers strengere straffen nodig zijn. 

Voor het criminaliseren van menselijk gedrag, al is het uit naam van de volksgezondheid, betaalt de maatschappij een hoge prijs.


Blogarchief