naar hoofdpagina


Voor achtergrondartikel, klik op kop.

14.8.21

Wat was er gebeurd als ... een psychiater erbij was betrokken toen de politie op hem af ging?

Dan was hij wellicht niet dood geschoten, maar zijn leven zou op een andere manier te gronde zijn gericht.

„Hoe kan het dat in een stad waar drugs zo vrij verkrijgbaar zijn, de politie zo met een verward persoon omgaat?”
Dit is een goede vraag. Waarom is er geen toevluchtsoord waar iemand bij wie de cannabis verkeerd valt veilig de storm in het hoofd kan uitzitten?

10.8.21

In Frankrijk priester vermoord [door] iemand die al lang psychologische problemen had.

Pillen, dus.

André den Exter, universitair hoofddocent Gezondheidsrecht: Sinds kort zijn zorgaanbieders verplicht periodiek informatie aan te leveren over onder meer de noodzaak, aard en duur van de verplichte of onvrijwillige zorg zoals uitgevoerd.

Dat is helemaal niet nieuw, het was onder de oude wet ook al zo. Hoe vaak de wet ook gewijzigd wordt, de de facto rechtspositie blijft altijd hetzelfde. Zodra de deur achter je in het slot valt, gaat automatisch het papier waar je rechten op staan geschreven door de versnipperaar. Het is immers onmogelijk om ze af te dwingen.

Haar advies voor patiënten die een ingewikkelde nieuwe operatie wordt voorgesteld: „Vraag altijd eerst een second opinion aan in een ander ziekenhuis.”

En draag geen witte broeken, ook niet wanneer je verpleegster bent. Weeg medische ongemakken tegen de risico's van een ingreep.

Het Nederlandse bijwerkingencentrum Lareb heeft zo'n 600 meldingen binnengekregen over oorsuizen na coronavaccinaties.

Hoe komt het nou dat een vriendelijke jongeman die anderen helpt bij het sjouwen met boodschappen, van wie je het totaal niet verwacht, ineens hoofdverdachte is in deze gruwelijke zaak?

Pillen?

‘Wij gaan niet zomaar naar een school om kinderen te vaccineren zonder dat de ouders dat weten, zoals soms wordt gesuggereerd op sociale media. Bij de 12- tot 15-jarigen is bovendien toestemming van de ouders gewenst.’

Gewenst?

9.8.21

Op basis van deskundigen noemt de rechtbank O. sterk verminderd toerekeningsvatbaar.

Volgens de participatiewet zou het pakkettenbedrijf dat deze jongeman in dienst nam een pluim moeten krijgen.

8.8.21

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) ontving zeker negentien meldingen over Föllings en zijn instelling.

Onderzoekers van Follow the Money leggen het accent bij justitie die een foute VOG (Verklaringen Omtrent het Gedrag) heeft afgegeven. Jammer dat zij zich niet afvragen waarom die negentien meldingen bij de IGJ blijkbaar geen alarmbellen deden afgaan. Met wat dieper onderzoek waren ze erachter gekomen dat de IGZ zovéél meldingen ontvangt, dat een "zorgcowboy" niet opvalt. Psychische zorg is immers een beroep waarin geen effectieve en veilige instrumenten bestaan.

Blogarchief