naar hoofdpagina


Voor achtergrondartikel, klik op kop.

5.8.21

Zo’n behandeling bestaat lang niet altijd uit specialistenwerk, zoals medicatie of psychotherapie, maar kan ook verbeteren van sociaal-maatschappelijke ondersteuning, het verminderen van eenzaamheid of de inzet van thuiszorg zijn.

Als het waar is dat psychiaters dit inzetten bij ouderen die hun leven als voltooid beschouwen (is het waar?) waarom zetten ze het dan niet in bij suïcidale jongeren?

3.8.21

Aducanumab - een middel tegen Alzheimer?

Ook in Nederland werd enkele weken geleden in de meeste media gerapporteerd over dit "hoopgevend" middel. MeTZelf was voor de verandering terughoudend met commentaar. We gingen er vanuit dat het gauw genoeg zou teleurstellen. Maar dat dat zó snel zou gebeuren verbaast zelfs ons.

In een publicatie van 29 juni 2021 wordt onthuld hoe medewerkers van de Amerikaanse "waakhond" FDA in achterkamertjes hebben afgesproken met vertegenwoordigers van de fabrikant Biogen om het middel erdoor te duwen ondanks het bewezen gebrek aan effectiviteit. Hiermee toont de FDA zich nogmaals als een zinloos en schadelijk instituut.

Deze maand verscheen in een Amerikaans tijdschrift een artikel over seksueel misbruik door mannelijke gynocologen.

Dit komt ook in andere specializaties voor, bv fysiotherapie en GGZ. Vroeger hadden wij een collega activiste die zich over dit onderwerp boog. Helaas is zij jaren geleden met de noorderzon vertrokken. Ook haar website is niet meer vindbaar. Wie kent iemand in Nederland of Vlaanderen die met dit onderwerp bezig is, of wil het zelf oppakken?

2.8.21

Dagelijkse cocktail medicijnen en slaapmiddelen...

Waarvoor hij TBS krijgt, dus meer van hetzelfde.

Hoe begon dit eigenlijk? Van grote, lieve en zorgzame knuffelbeer naar een kluizenaar met angstbeelden. Want was net zijn baan als manager kwijt door een burn-out. Waarschijnlijk antidepressiva, voorgeschreven door de huisarts. Nu is zijn leven in duigen en komt nooit meer goed, zijn moeder is dood, de familie schaamt zich te pletter, zijn vriendin heeft de relatie verbroken en de belastingbetaler mag het allemaal financieren.

Blogarchief