naar hoofdpagina


Voor achtergrondartikel, klik op kop.

31.10.07

Minder medicatie met de geriater

"We kregen hier een meneer van 81 binnen die veertien verschillende geneesmiddelen gebruikte. Dat hebben we weten terug te brengen tot zeven. Zo slikte hij al dertig jaar een antidepressivum. Dat was hem ooit voorgeschreven toen hij overspannen was en vervolgens is die medicatie nooit stopgezet. Die pil was inmiddels volledig overbodig geworden."
Dit verhaal is ongeloofwaardig. Antidepressiva zijn synthetische stimulanten. Plotsklaps stoppen zou de meest afschuwelijke onttrekkingsverschijnselen veroorzaken. Na dertig jaar is succesvol stoppen onwaarschijnlijk.

30.10.07

Mantelzorgers dementiepatiënten in de knel

Geld voor mantelzorgcoaches wil Alzheimer Nederland. Hoe verzinnen ze het. Een coach is wel het laatste dat mantelzorgers nodig hebben. Stuur hen liever helpende handen.

Campagne Zorg voor vrijheid

Bopz-arts? Wat is dat?

29.10.07

Wensen klant in zorgpakket

Blijkbaar gaan de Nederlandse Patiënten en Consumenten Federatie (NPCF), de Stichting Gezondheidscentra Eindhoven (SGE) en de zorgverzekeraars van Univé-VGZ-IZA-Trias (UVIT) ervan uit dat alle klanten identieke wensen hebben.

28.10.07

Arts-schrijver prof. Ivan Wolffers zegt:

Patiënten verwachten meer dan ooit van hun artsen. Maar het is het onzekerste beroep dat er is, dus artsen dekken zich in met allerlei protocollen en regels."
in Volkskrant magazine, nr. 387, 27.10.2007 p. 16

Blogarchief