naar hoofdpagina


Voor achtergrondartikel, klik op kop.

24.12.07

Steeds meer Ritalin-gebruikers, maar werkt het?

In dit filmpje van Nova wordt deel van een uitzending van Zembla uit 2000 getoond waarin mensen vertellen gestopt te zijn met de psychofarmaca.

WAARSCHUWING: Plotseling stoppen is uitermate gevaarlijk. Deze middelen zijn lichamelijk verslavend. Onder de onttrekkingsverschijnselen kunnen zijn slapeloosheid, extreme agressie, hallucinaties, toevallen en meer. Zie hier suggesties voor veiliger stoppen.

Merkwaardig dat geen van de kinderen die Nova interviewt zegt blij te zijn met de pillen. Wel zien we op het filmpje sommigen van de afschuwelijke gevolgen van psychofarmacum-gebruik zoals dronken spraak en spiertrekkingen.

Naast de catastrofe voor deze kinderen zelf is de financiële ramp voor de maatschappij. Mensen diens zenuwstelsels al vanaf hun kinderjaren gepekeld zijn in drogeermiddelen zijn vrijwel kansloos productieve volwassenen te worden. Anderen draaien op voor de kosten van hun levenslange onderhoud.

23.12.07

Verplicht afkicken in Beilen

Psychiater Wijnand Mulder liegt dat drugs buiten de instelling worden gehouden. Alleen de drugs die de gedetineerden wíllen worden buiten de instelling gehouden. Daarentegen worden ze allemaal gedwongen drugs op recept toegediend, zoals hun dronken-klinkende spraak en bevende handen – op de film duidelijk zichtbaar – getuigen.

Dat deze mannen een ziekte hebben, “schizofrenie”, is niet bewezen noch bewijsbaar. Het begrip “schizofrenie” is sowieso omstreden en stoelt op psychiatrische conventie, niet wetenschap. Omdat hun omgeving van hen af wil worden deze mannen ziek verklaard hetgeen in de praktijk hen ontkleedt van hun mensenrechten. Alleen zo is het juridisch mogelijk hen tot in lengte van dagen te detineren en chemisch onderdrukt te houden.

Waarschijnlijk verdwijnen zij ook nog bij ieder conflict met het personeel de isoleercel in. Ze hebben niemand die naar hen omkijkt of voor hen opkomt, en zijn machteloos aan dit onrecht te ontsnappen. Beilen is een smet op onze rechtstaat.

Suikerpatiënten melden zich niet bij De Spil

Zeer verstandig van die 49 mensen. De kans van besmetting is kleiner dan de kans van een vals positief. Bovendien, al zouden ze besmet zijn, daar valt nu toch niets meer aan te doen.

Blogarchief