naar hoofdpagina


Voor achtergrondartikel, klik op kop.

26.1.08

Slechts één op de drie jonge mensen met psychische problemen zoekt hulp.

Van de mensen van negentien tot 32 jaar heeft 16 procent professionele hulp nodig.
Wat, niet 100%?
Het gros van die groep laat de hulpverlening links liggen
Zeer verstandig.
Het kan volgens [psychologe Kathleen Vanheusden] ook zijn dat de jongere niet gelooft dat de psychische hulp werkt.
Hoera, de jeugd wordt steeds verstandiger.

Calciumtabletten vergroten kans op hartaanval

Als de ziekte niet wordt behandeld, overlijdt de patiënt uiteindelijk door levercirrose

Hoe kan het dan dat (sommige) mensen die positief testen zonder behandeling toch lang en gezond leven? De foute aanname dat hepatitis C altijd tot levercirrose en de dood leidt haalt dit onderzoek onderuit.

24.1.08

"alleen de uitkomst is dramatisch anders dan was verwacht"

De hype groeit. Artsen en wetenschappers drukken op dramatische toon hun verslagenheid uit in de media. Normaal worden mislukte medische experimenten netjes onder de tafel geveegd.

Zou hier iets achter zitten? Een ruzie tussen de onderzoekers en de producenten van de probiotica? Of zijn die probiotica-producenten minder geraffineerd dan farmaceuten, en hebben nog niet geleerd hun onderzoekers zwijgcontracten te laten tekenen?

Verbijstering over hoge sterfte in behandelgroep probiotica

Deze verbijsterde onderzoekers maken dezelfde fout als juichende onderzoekers wanneer de markt weer eens klaargestoomd wordt voor een nieuwe pil. Statistiek zegt weinig over de effectiviteit of veiligheid van een medische middel. Het is pas effectief wanneer het altijd leidt tot het gewenste effect. Het is pas veilig wanneer het nooit ongewenste effecten heeft. Andere percentages berusten op toeval.

23.1.08

Woonwensen gehandicapten genegeerd

Het moet ook weer geen propaganda worden om mensen op te bergen in de bosjes. Mensen zijn individuen. Ieder heeft zijn eigen mogelijkheden, beperkingen, en wensen. Eén oplossing is nooit voor iedereen geschikt.

22.1.08

Voor zover hem bekend gebruikte Van O. nauwelijks medicijnen die zijn gemoedstoestand zouden kunnen aantasten.

Nauwelijks? Dus ook deze levens zijn kapot gemaakt door psychofarmaca. Hoeveel meer levens? Ga naar onze website en teken onze petitie.

Baby's met luchtwegklachten vaak naar huisarts

21.1.08

700,000 mensen zouden statines slikken zonder dat het nut bewezen is.

Statines zijn slechts het topje van de ijsberg.

20.1.08

Kijk uit voor 'dokter Google'

Uit de reacties op dit artikel blijkt dat Nederlanders gelukkig niet van plan zijn zichzelf dom te houden ten behoeven van het gemak van hun huisartsen.

In een door Kassa gekocht Chinees preparaat bleken ezel- en hondennieren te zijn verwerkt, waardoor de gebruiker er BSE van kan krijgen.

BSE is op deze wijze nog nooit voor gekomen. Waarschijnlijk erecties wel, gezien het wetenschappelijk bewezen nut van neppillen. Het RIVM is dus minder eerlijk dan de verkoper. Maar de Chinees wordt veroordeeld, niet de Nederlander.

Blogarchief