naar hoofdpagina


Voor achtergrondartikel, klik op kop.

2.8.08

Oproep aan de overheid: Stel grondig en onafhankelijk onderzoek in m.b.t. de rol van psychofarmaca bij gezinsdrama’s.

Na wat technische moeilijkheden is onze petitie weer bereikbaar.

De farmaceutische industrie wenst in geen geval via die massamedia reclame te maken voor voorschriftplichtige geneesmiddelen

want reclame gericht op artsen die voor de gebruiker van het product verborgen blijft wordt niet bloot gesteld aan de toets der waarheid.

Volgens een gedragsdeskundige zou het om een vrouw kunnen gaan die geen kinderen kan krijgen of zelf nare jeugdervaringen heeft.

Weer een voorbeeld van de onzin van “gedragsdeskunde”. Misschien is de dader überhaupt geen mens maar dier?

De 40-jarige man die woensdag in een Canadese bus een medepassagier onthoofdde, was een „beleefde, betrouwbare krantenbezorger” en een „aardige vent”.

Heeft hij misschien pillen geslikt?

30.7.08

Hoogleraar kinder- en jeugdpsychiatrie Frits Boer tegen de Volkskrant:

“We geven de dingen een naam, in dit geval borderline persoonlijkheidsstoornis, maar we snappen nog lang niet alles. Daarin moeten we bescheiden zijn. Het is lastig om de juiste behandelwijze voor deze meisjes vast te stellen.”
Want behandeld zal en moet er worden, daarin is hij niet bescheiden.... Verder op in het artikel is het vaststellen van de juiste behandeling plotseling niet meer lastig:
“de jeugdpsychiatrie is het er over eens wat de beste behandeling is voor deze meiden: dat is ‘dialectische gedragstherapie’”

Drie topmedewerkers van farmareus Pfizer aangeklaagd voor het illegaal uittesten van experimentele antibiotica op Nigeriaanse kinderen.

Deze bron is bedenkelijk, maar het probleem algemeen.

De familie van de man die zaterdag zijn vriendin doodschoot en daarna zelfmoord pleegde, heeft geen idee wat hem heeft bezield.

Pillen?

Het komt eraan: de medicalisering van liefde

Blogarchief