naar hoofdpagina


Voor achtergrondartikel, klik op kop.

2.7.09

Gezondescepsis.nl biedt dokters die geen artsenbezoekers in hun praktijk toelaten, een certificaat aan dat ze in hun wachtkamer kunnen ophangen.

En als ze artsenbezoekers wel in hun woning toelaten? Hoe wordt dat gecontroleerd? En welke informatie hebben artsen tot hun beschikking dat niet binvloed wordt door de belanghebbende producenten?

Antidepressiva die ingezet worden als stoppen-met-roken-pil leiden tot zelfmoordrisico (dus ook bij mensen die niet depressief zijn).

1.7.09

Nog lang niet alle instellingen voor de geestelijke gezondheidszorg hebben een visie voor de behandeling van verslaafde schizofrenen.

Liever gezegd: geen √©nkel. Een effectieve en veilige behandeling bestaat niet. De “behandeling” bestaat uit betrokkene te overmeesteren met dwang en (o.a. chemisch) geweld.

Wat betrokkene nodig heeft om geen overlast te veroorzaken voor anderen is bed, bad, brood en beveiliging op menswaardig niveau en zonder medische pretenties.

28.6.09

Toen hij na de behandeling van precies een minuut naar buiten wandelde, noteerde het ziekenhuis een bedrag van 740 euro op zijn rekening.

Decennialang konden zorgverleners absurde bedragen in rekening brengen die toch nooit gecontroleerd werden – het gevolg van “gratis” gezondheidszorg.

Blogarchief