naar hoofdpagina


Voor achtergrondartikel, klik op kop.

11.4.11

Promovenda Geartsje Boonstra heeft blijkbaar nooit gehoord van onttrekkingsverschijnselen.

4 opmerkingen:

Arjan zei

Wat kunnen we hier nu aan doen? Een blog er over schrijven helpt duidelijk niet, ik doe dit al 4 jaar op zielenknijper.nl en psychiaters blijven doorgaan met dit walgelijke en schandalige bedrog!!!

Antipschotica veroorzaakt een atrofie van de hersenschors en een vergroting van de basale ganglia waardoor de problemen op termijn erger worden. Het blokkeert daarnaast dopamine D2 receptoren in de hersenen waardoor de uiterlijke symptomen - hallucinaties en angst - worden onderdrukt zodat wanneer iemand probeert te stoppen met antipsychotica terugklapt in de meest verschrikkelijke psychose.

Antipsychotica verkort daarbij het leven met gemiddeld 30 jaar en de modernste antipsychotica zijn het meest dodelijk (de top 3 best verkochte middelen, Seroquel, Risperdal en Zyprexa, komt overeen met de top 3 dodelijkste middelen, dat bleek uit een Finse studie die is gepubliceerd in The Lancet in 2009).

De kans op herstel van een psychose is groter zonder behandeling tonen studies aan. Er bestaan echter vormen van psychotherapie die wel 90% kans op goed herstel kunnen bieden zonder chronisch ziekmakende psychiatrische medicijnen.

Voor psychotherapie e.d. is echter geen 'hersenarts' nodig en het levert geen miljarden nettowinst op dat antipsychotica wereldwijd dus daadwerkelijk oplevert. En de hersenartsen bepalen als beroepsgroep wat door de verzekering wordt vergoed zodat alternatieven voor psychiatrie of 'het medisch model' geen voet aan de grond kunnen krijgen.

DIT MOET STOPPEN! DEZE SCHADALIGE EN ZEER MISDADIGE VORM VAN OPLICHTING MOET ECHT GESTOPT WORDEN.

Er een blog artikel aan wijden helpt niet. Er zijn hoogleraren die ontslag hebben genomen vanwege de antipsychotica zwendel en geleerden publiceren er over op pubmed...

Het gaat om het misleiden van de bevolking waardoor psychiaters winnen. Ze zijn meedogenloos en schamen zich niet ten opzichte van de paar geleerden of hoogleraren die er grote schande van spreken of een stel blog artikelen of journalisten die er aandacht aan besteden.

Voor hun is de discussie gaande houden alles dat nodig is om verder te kunnen groeien middels massa-marketing.

WAT KUNNEN WE HIER NU ECHT AAN DOEN?

Mira zei

Arjan, ik deel je frustratie.

Groteren dan ik zijn hier al meer dan een half eeuw mee bezig, kijk b.v. naar Thomas Szasz. Hij had de pandemie van psychiatrogene invaliditeit voorspeld. Wie luisterde toen? Wie luistert nu? Er speelt zich een onbeschrijfelijke misdaad tegen de menselijkheid onder onze neuzen af. Om niet te spreken van de economische ramp voor de gezondheidszorg dat hieruit voortvloeit.

Overigens wil ik graag op één punt in je bericht reageren. Jij stelt "Er bestaan echter vormen van psychotherapie die wel 90% kans op goed herstel kunnen bieden zonder chronisch ziekmakende psychiatrische medicijnen." Hierover zou Voltaire hebben gezegd dat geneeskunde is de kunst van het amuseren van de patiënt terwijl de natuur hem geneest. Ik zou psychotherapeuten geen macht willen toedichten. Zij hebben ook geen oplossingen voor de problemen waar mensen mee kampen.

Heb je trouwens het nieuwe boek van Robert Whitaker gelezen? Het heet Anatomy of an Epidemic. Zeer aanbevelingswaardig behalve het laatste hoofdstuk, dat had hij beter weg kunnen laten. Jij kent het vast wel?

Arjan zei

Ik heb persoonlijk contact met Robert Whitaker.

Het meest afschuwelijke is wel dat psychiaters mede schuldig zijn aan de bloedbaden zoals in Alphen aan den Rijn en het vervolgens schaamteloos uitbuiten.

Antipsychotica onder dwang ingespoten krijgen + isoleercel maakt het vertrouwen in mensen kapot en wekt vaak woede op.

De mensen die het overkomt leren snel genoeg hoe ze uit die hel moeten komen: meewerken en antipsychotica slikken. Maar de woede zit diep van binnen opgekropt.

Als ze dan proberen te stoppen met antipsychotica dan krijgen ze de meest gruwelijke problemen juist door de schade die antipsychotica heeft veroorzaakt en dan kan het dus gebeuren - zeker met de dreiging van een nieuwe opname c.q. 'hel' - dat sommige van die mensen hun woedde uitten op onschuldige mensen in de maatschappij.

Veel mensen doen het alsnog niet, zelfs niet na wat ze is aangedaan in de psychiatrie, mogelijk omdat de mensen die in de psychiatrie terecht komen over het algemeen 'onschuldige' mensen zijn en dus geen misdadigers en 'slechte mensen'. Maar er zijn dus ook mensen bij die door de barbaarse behandeling de zet krijgen om de meest verschrikkelijke dingen te doen.

Mira zei

Doe Bob dan de groeten van me.

En blijf bloggen al lijkt het een druppel op een gloeiende plaat. Wie zwijgt is medeplichtig.

Blogarchief