naar hoofdpagina


Voor achtergrondartikel, klik op kop.

22.4.14

Toestemming? Bent u ooit gevraagd om toestemming?

Ervaringsdeskundige lanceert nieuwe site over Antidepressiva

Volgens de auteur, Mathijs -- hij vertelt verder niet over zichzelf want hij "wil zijn onafhankelijkheid bewaren" --  bevat de site een samenvatting van veel informatie die de afgelopen vijf jaar over antidepressiva is verschenen. Met name wordt er gewezen op de gevaren van bijwerkingen en onttrekkingsverschijnselen van SSRI's. De rol van hulpverleners, fabrikanten en de overheid komen tevens aan bod. Een kritische blik volgens de auteur gestaafd met bronnen.

Mathijs: "Het gaat om de inhoud. Wie ik ben is van ondergeschikt belang. Mijn hoop is dat de site bijdraagt dat mensen goed geïnformeerd worden. En dat de overheid eindelijk zijn verantwoordelijkheid gaat nemen. Namelijk een onafhankelijk onderzoek laat uitvoeren betreffende de positieve en negatieve effecten van SSRI's."

MeTZelf plaatst dit bericht voor geïnteresseerden. Uiteraard is MeTZelf niet verantwoordelijk voor de inhoud van sites van derden.

20.4.14

Zembla over privacy

Overigens, waarom maakt Zembla zich alleen druk over GGZ handelingen? Heeft iemand met een somatische aandoening dan geen behoefte aan privacy? En waarom zouden alleen somatische handelingen toetsbaar moeten zijn?

Blogarchief