naar hoofdpagina


Voor achtergrondartikel, klik op kop.

22.8.17

Erwin Kompanje, klinisch ethicus aan de Erasmus Universiteit, heeft 'nooit goed begrepen' waarom arme mensen hun nieren niet mogen verkopen.

Waarom alleen arme mensen?

Ook bij rijke mensen zijn chirurgen doorgaans niet voortvarend met het verstrekken van informatie over de risico's van een operatie. Alleen al de narcose draagt risico's met zich mee. Het verwijderen van een nier is uiterst risicovol, om niet te spreken van de nadelen van het voortleven met slechts één nier.

Ons voorstel is dat mensen die toen ze nog gezond waren zich hebben opgegeven voor orgaandonatie, wanneer ze voor zichzelf een orgaan nodig hebben, voorrang genieten.

21.8.17

Mededeling van ons kantoor:

Voorheen communiceerde wij via een Yahoo-lijst. Deze lijst is verouderd en wordt binnenkort opgeheven. Per deze gelegenheid willen we het (e-mail-)adressenbestand opschonen. Heb je een nieuw e-mailadres en ben je vergeten dit aan ons te melden? Of ben je nog niet aangemeld voor onze mededelingen en zou je die wel willen ontvangen (maximaal twee per jaar)? Meld dit dan aan ons via info@metzelf.nl .

Let op! Meld geen privé-informatie op deze blog!

Blogarchief