naar hoofdpagina


Voor achtergrondartikel, klik op kop.

17.1.18

Hoogleraar forensische psychiatrie Robbert-Jan Verkes: ik vind dat Idsardi tekort is gedaan en dat de rechter meer mee had moeten wegen dat hij gevoelig is voor de antidepressiva die hij slikte.

En de arts die het antidepressivum had voorgeschreven?
En de fabrikant die het antidepressivum op de markt brengt?

Jonge schutter viel niet onder de aansprakelijkheidsverzekering die zijn ouders hadden.

En de psychiaters die met zijn centrale zenuwstelsel hadden geknoeid zijn natuurlijk sowieso nooit ergens voor aansprakelijk.

Wat zit de bestrijding van incidenten met demente, verslaafde en psychisch in de knoei zittende huurders het meest in de weg? De privacywetgeving, zeggen veel woningcorporaties die daarvoor moeten samenwerken met zorginstellingen en gemeenten.

De zogenaamde privacywetgeving beschermt vooral zorginstellingen tegen het onthullen van hun onkunde en onmacht, en dat hun bemoeienis het probleem altijd alleen erger maakt. De oplossing ligt in zorg zonder medische pretenties, veel goedkoper en leidt niet tot (verdere) ontwrichting van het zenuwstelsel. MeTZelf pleit al jaren voor 4B-huizen:
Bed
Bad
Brood
Bescherming

16.1.18

De advocaten van de ontslagen verpleegkundigen vonden dat Lentis te hard ingreep om in principe vrij geringe vergrijpen.

Zou hier iets anders achter zitten dan in het artikel vermeld wordt? Gezien alles dat er in de zorg voorvalt klinkt dit inderdaad triviaal.

Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) gaat het DNA-profiel van patiƫnten automatisch in het elektronisch voorschrijfsysteem van het ziekenhuis zetten.

En wanneer blijkt dat de informatie nutteloos is, kunnen de medische dossiers gekoppeld worden aan de computers van opsporingsdiensten...

Blogarchief