naar hoofdpagina


Voor achtergrondartikel, klik op kop.

23.8.18

Dijkhoff (Vereniging voor Vaxxers en Dwang) haalt uit naar 'vaak hoogopgeleiden die op basis van "pseudo-interessant gemaakte bullshit"' durven een minderheidsmening eropna te houden.

Door Johanna d'Armagnac

Voor 1984, toen het vaccin BMR nog niet bestond, praatte men nooit over ‘uitbraken' van de bof, rode hond of mazelen. Deze ziekten hoorden als het ware bij de opvoeding van je kinderen. Eenmaal elkaar flink aangestoken op school, waren je kinderen voor hun verdere leven immuunen de ouder en het kind konden verder gerust zijn. De ziekte duurde 3 dagen tot een week. Niks om je druk over te maken. Natuurlijk konden er complicaties ontstaan, maar dat is bij elke aandoening zoals bij griep en verkoudheid, een gevaar.

Verschillende grafieken laten zien dat het grootste gedeelte van de ouders in Nederland na 1984 hun kinderen toen het BMR-vaccin ter beschikking kwam, hebben laten inenten. Prima. Het vaccin was gratis. Nadeel is misschien dat het immuunsysteem de ziektes iets minder goed bestrijdt bij dit vaccin (lees ik tenminste overal) dan het echt doormaken er van.

Het probleem is niet het wel of niet vaccineren, maar wel dat Nederland nu ook, in navolging van Frankrijk en Italiƫ, een verplichting hiertoe overweegt. Men heeft het over a-sociaal gedrag bij weigering van enkele groeperingen in Nederland.

Hoezo a-sociaal? In een aantal gebieden waar men uit overtuiging zich niet wil laten vaccineren zal wellicht af en toe het virus opduiken. Waarom zoveel ophef daarover? Immers de rest is toch immuun door het vaccineren?

Ik geloof niet in God, niet in homeopathie, en ben geen antroposoof . Het punt ‘wel of niet vaccineren’ is het probleem niet. Het probleem is wel de bevolking via sancties geen vrije keuze te laten.

Waarom? De antwoorden daarop die ik lees en hoor overtuigen me niet echt. Een vrije keuze in deze is daarom moeilijk. Argumenten die spreken tot gedwongen vaccinatie van de bevolking zijn vooral emotioneel geladen. Dit soort argumenteren lijkt sterk op een ordinaire reclame campagne.

21.8.18

Bijna driekwart van de ingediende klachten was gericht tegen een arts.

Maar de klachten die gegrond worden verklaard zijn nooit tegen een arts, tenzij het een man is die zijn broek laat zakken.

19.8.18

Gert van Kuilenburg kwam nooit terug uit Griekenland..

Gert van Kuilenburg en Anouk van Luijk hadden in gemeen het gebruik van psychofarmaca. Wanneer daarmee gestopt wordt, een risico dat extra groot is op reis, raakt het zenuwstelsel acuut van slag.

Advies: begin er nooit aan. Psychofarmaca zijn geen medicijnen maar drugs.

Blogarchief