naar hoofdpagina


Voor achtergrondartikel, klik op kop.

22.2.19

Ritalin valt net als andere harddrugs onder de Opiumwet.

Onderzoek op het effect van Ritalin op mensen die geen diagnose hebben is onnodig. Een diagnose verandert niets aan de schadelijkheid van de stof voor het centrale zenuwstelsel.

Al langer is bekend dat in sloten, vaarten en meren soms forse concentraties van werkzame stoffen uit geneesmiddelen zitten. Ze komen via rioolwaterzuiveringsinstallaties* in het milieu.

*urine en ontlasting

21.2.19

De zorgverleners hadden niet door dat haar nieuwe medicatie geheel verkeerd viel, gaven de vrouw niet genoeg aandacht en communiceerden ook niet goed met elkaar...

Dit is de normale gang van zaken in GGZ-instellingen, inclusief af en toe een dode. Wat hier bijzonder is, is dat de zaak aandacht krijgt, zelfs van justitie. Wij voorspellen dat het vonnis van de rechter zal zijn: vrijspraak.
Haar hoofdbehandelaar ging met vakantie en droeg de zorg over aan een arts die pas drie weken in opleiding tot psychiater was.
Maakt niet uit of het een ervaren kwakzalver was of een kwakzalver in opleiding. Psychofarmaca zijn dodelijk ongeacht wie ze voorschrijft. De één overlijdt meteen en de ander pas twintig of zelfs dertig jaar later, maar béter ervan wordt niemand.


19.2.19

Radar TV gisteren over Seroxat

Zo jong was Antoinette Hertsenberg toen Radar voor het eerst over dit onderwerp rapporteerde.

Blogarchief