naar hoofdpagina


Voor achtergrondartikel, klik op kop.

22.11.19

Volgens het oordeel van twee psychologen, een psychiater en een milieudeskundige kampt Rahiied A. al sinds zijn prille jeugd met: (1)persoonlijkheidsstoornis (2)hechtingsstoornis (3)posttraumatische stressstoornis (4)worsteling met zijn identiteit (5)elementen van borderline (6)narcisme (7)geen kritiek pikken (8)zelfmoordpoging (9)drugsverslaving (10)zwakbegaafdheid.

Plus: drie van zijn vier broers en zussen belandden in de jeugdzorg.

En: Ex-collega's van Rahiied A. zeggen "Hij is een grote flapdrol ... Een schijnheilig mannetje ... Hij heeft het allemaal gedaan, nu zit hij als een ziek vogeltje in de verdachtenbank."

Op grond hiervan is er geen schijn van kans dat de rechter hem vrij zal spreken, ook als hij het niet gedaan heeft (denk aan Lucia de Berk).

Trouwens, willen de twee psychologen, de psychiater en de milieudeskundige a.u.b. uitleggen hoe deze volgens hen zwaar gestoorde man een diploma verzorging heeft kunnen halen? En als hij die niet had, waarom werd hij dan aangenomen en hoeveel meer ongediplomeerden staan in zorginstellingen aan het bed?

En nog een vraag: Werden in de apotheek van de zorginstelling(en) de insulinespuiten niet geteld?

21.11.19

Psychiaters Christiaan Vinkers, Joeri Tijdink, en Elnathan Prinsen stellen dat iemand gedwongen "medicatie" toedienen in de thuissituatie dwangopname voorkomt.

Dat is niet logisch. Het is beter om iemand met dwang op te nemen zonder drogering dan iemand met dwang te drogeren zonder opname. Die drogering of/en onttrekking ervan is immers de oorzaak ervan dat mensen 'verward' raken. Het is bovendien uitermate gevaarlijk voor zowel het gedwongen individu als de omgeving om mensen te drogeren en dan de rug toe te keren zonder toezicht te houden op de effecten.

De multinational wist niet hoe effectief of veilig de matjes waren, maar in plaats van meer tests uit te voeren, werden ze toch in Australiƫ op de markt gebracht.

Op wie hadden die 'tests' dan uitgevoerd moeten worden?

19.11.19

Twee keer werden ze teruggestuurd met de boodschap dat hun zoon gewoon moest wennen aan nieuwe medicijnen.

Hoe veel mensen moeten er vermoord worden voordat psychofarmaca afgeschaft worden?

Blogarchief