naar hoofdpagina


Voor achtergrondartikel, klik op kop.

4.12.19

Het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam is in verlegenheid gebracht door mogelijk onder dwang verkregen bloedmonsters uit China.

Er is meer loos tussen NL en China. België, Israël, Italië, Noorwegen, Spanje, en Taiwan hebben wetten ingesteld die het gebruik van organen uit China verbieden, maar NL niet.

3.12.19

Last van slecht zien?

Pillen van sommige merken tegen onder anderen de volgende kwalen kunnen het oog beschadigen:
 1. hoge bloeddruk
 2. vergrote prostaat
 3. hart-ritmestoornissen
 4. epilepsie 
 5. botontkalking
 6. ontstekingen
 7. allergieën
 8. impotentie
 9. verwardheid
 10. onrust
 11. psychose
 12. reuma 
Tevens het oor kan aangetast worden. Al worden verreweg de meeste gevallen van slechthorendheid en oorsuizen veroorzaakt door omstandigheden als ouderdom en blootstelling aan lawaai, zijn er ook pillen die het gehoor kunnen schaden. Dit zijn onder anderen de pillen van sommige merken tegen:
 1. bacillen
 2. schimmels
 3. impotentie
 4. jicht
 5. water (plaspillen)
 6. aspirine en verwanten 
  Lees bij ieder middel de lijst van "bijverschijnselen" in de bijsluiter zodat wanneer nieuwe kwalen zich voordoen, een eventueel verband met de pillen erkend kan worden.

  (Tweede bron)

  1.12.19

  Het uur van de specialisten (Die Stunde der Spezialisten) van Barbara Zoeke, die voor haar roman gebruik maakt van zowel historisch onderzoek als medische dossiers van de slachtoffers.

  Wie wil deze roman voor MeTZelf lezen en recenseren? Meld je bij de redactie en we sturen een exemplaar naar je toe, in het oorspronkelijke Duits of in NLse vertaling naar keuze. De eerste twee verzoeken worden gehonoreerd.

  Blogarchief