naar hoofdpagina


Voor achtergrondartikel, klik op kop.

27.2.20

Directeur van het laboratorium voor Microbiologie in Milaan over het coronavirus: gezondheidszorg op politiek niveau vaak gebruikt voor eigen doelen.

‘Het is pijnlijk om te zien hoe dit systeem werkt. Als je er eenmaal in zit en er staan een paar uitspraken tegen je op papier, dan ben je verloren.’

Het idee dat de zelfmoord van Kiemtie had kunnen voorkomen worden als een psychiater was ingeschakeld is fout. Psychiatrie werkt niet anders dan jeugdzorg, behalve dat psychiatrie draait om het drogeren van mensen, waardoor ze afstompen en invalide raken. Voor een voorbeeld, zie onze blog van 18-02-20.

23.2.20

Het bandje – niet te verwarren met het veelbesproken matje dat geplaatst wordt bij verzakkingen en veel pijnklachten kan veroorzaken – heeft in 85 tot 90 procent van de gevallen succes.

Hoe lang is het op de markt? Van welk materiaal is het gemaakt? Wat zijn de ervaringen van vrouwen die het al jaren hebben? En wie stond in de operatiekamer mee te kijken toen het geplaatst werd?

Esther van Fenema, moderne priester

Psychiater Esther van Fenema geeft in de Volkskrant toe dat wanneer zij bepaalt dat het nodig is, "Dan is het subiet afgelopen met al die vrijheid en heb ik allerhande wetgeving tot mijn beschikking om het [door haar vermeend] gevaar onmiddellijk in te dammen." Dat lust naar meer. Graag zou zij ook de vrijheid afnemen van "groepen met weinig scholing, een lage sociaaleconomische klasse, moeite met impulsbeheersing en een aangeboren neiging tot verslaving."

De psychiatrie regeert en het volk zwijgt ... nee, het volk bonkt op de deuren van de GGZ en smeekt om meer.

Blogarchief