naar hoofdpagina


Voor achtergrondartikel, klik op kop.

21.5.20

Dat betekent nog niet dat de lockdown van de afgelopen maanden verkeerd is geweest ... We kregen te maken met een onbekende ziekte, er is verstandig en dapper beleid gevoerd.

Welnee, het was laf beleid van een overheid die niet durfde veel minder repressief op te treden dan China uit (niet onterechte) angst de schuld voor doden in de schoenen geschoven te krijgen.

Overigens leest men in dit artikel tussen de regels door vooral over groot economisch verlies:
‘Voor ieder sterfgeval ten gevolge van covid-19 staan veel meer doden door het uitstel van reguliere zorg’, aldus het rapport, dat rept van ‘ongekende, disproportionele schade’. Alleen geboortes lieten zich niet tegenhouden, maar verder ondervonden alle ziekenhuisafdelingen grote gevolgen van de coronazorg, zo blijkt uit de analyse. Zo nam op afdelingen cardiologie het aantal patiĆ«nten dat onder behandeling was in drie maanden tijd met gemiddeld 29 procent af, bij chirurgie was dat 28 procent, op afdelingen neurologie 24 procent.
Niet meeberekend zijn de levens die juist gered of in ieder geval gerekt zijn door het uitblijven van onnodige en schadelijke medische interventie.

En dan hebben we het nog niet over de vrijheidsberoving dat voorheen niemand voor mogelijk had gehouden in een land als Nederland, nota bene bestuurd door liberalen, met verbijsterend onlogische regels als verbod op strandbezoek.

Blogarchief